• Blue Lemonade Juice •
Level 170. Alhamdulillah
Posted on Friday, 2 August 2013| ↱ 14 Insan tulis komen

Assalamualaikum

Alhamdulillah... Ramadhan kali ini memang membuka pintu rezeki shar90. Entry ni tak panjang macam biase la kan. Mule mule shar90 dapat rezeki melanjutkan pelajaran ke satu peringkat lagi walaupon dah tua. Dulu shar90 tak terus sambung dari diploma ke ijazah sarjana mude disebabkan mase tu adik shar90 kemalangan n time tu jugak kene urus permohonan kemasukkan. Memang tak sempat, sekarang tawaran dah terbuke untuk kemasukkan September ni. 



Dalam mase yang same shar90 berharap sangat untuk dapat kerja sebenarnye. Dah tibe rasenye nak amik alih tanggungjawab nak bantu keluarga sikit sikit. Alhamdulillah jugak, bile interbiu untuk pembantu makmal pade bulan Jun aritu pon shar90 berjaye. Jadi shar90 akan menjadi salah seorang penjawat awam la nanti. Mintak pakai SPM je, diploma macam tak laku sekarang nih tapi takpe rezki walaupon sikit tetap ade.




Jadi, niat untuk melanjutkan pelajaran shar90 kenelah hentikan dahulu. Nak dapat keje bukan senang sekarang ni. Ni interbiu kali yang ke-7 shar90 untuk dapatkan jawatan dalam sektor awam. Dengan SPA shar90 dipanggil 6 kali tapi satu pon tak lepas. Bile SPP yang panggil interbiu terus lepas, syukur Alhamdulillah. Walaupon dah lari aliran daripada kejuruteraan awam ke makmal sains memang kepelikkan sikit.

Tapi shar90 ade niat klu dah lepas tempoh percubaan nak try masok U jugak. Dengar citer keje government ni klu nak sambung blaja kite boleh berhenti sementara ke ape ntah, pastu dalam mase study tu dia akan bagi kite separuh gaji dengan jawatan yang kite pegang. Jadi shar90 kene selidik dlu macam mane sebenarnye tu.

Sayang pon ade nak lepaskan sarjana mude tu tapi takpe la, rezeki Allah ade dimane mane. Harap keje ni dia tak hantar kat sekolah yang jauh jauh. Senang sikit nak jenguk mak ayah, nak balas jase dorang plak ^^

Alhamdulillah,
Done_Lvl.170

   


14 Comments:

Blogger Hanamiko Sakura said...

alhamdulillah, tahniah..

kerja goment la ni. uish, bukan senang nak dapat kerja goment.. pembantu makmal kat sekolah la ni? ohhhhhhh

August 02, 2013 10:55 am  
Blogger umishahirah. said...

waahhhh bestnyaaa. jealous sebab mintak tak dapat dapat :( errm

August 02, 2013 10:28 pm  
Blogger gadismanja said...

Skola mane dapat ?

August 03, 2013 5:27 am  
Blogger tenku butang said...

Done follow sini dear.. no. 1009

jom follow teman lak yea.. salam kenal.. heee..

http://tengkubutang.blogspot.com/

August 04, 2013 2:05 pm  
Blogger iAmCekbolat said...

takpe shar . rezeki tu . mane tahu akan datang lebih besar :)

August 06, 2013 9:10 pm  
Blogger BUNDA a.k.a KN said...

Alhamdulillah, tahniah...

Salam Lebaran Dari BUNNDA..

August 10, 2013 7:30 pm  
Blogger syahirah said...

Alhamdulillah. rezeki shar.

August 14, 2013 1:09 pm  
Blogger 9n0L4 said...

slmt hari raye org kg. maaf zahir batin. ;)

August 15, 2013 12:03 am  
Blogger E'in said...

selamat hari raya... :)

August 15, 2013 4:23 pm  
Blogger Cik Kay Jue said...

murah rezeki shar90..

kalau ckj susah juga tu mau buat keputusan. kalau ckj jadi shar90, ckj pun akan ambil tawaran kerja kerajaan tu.. sebab sekarang ni bukan senang nak dpt kerja. fasal study tu, bila2 pun boleh selagi ada minat..

apa2 pun.. good luck.. do ur best! selamat hari raya maaf zahir batin.. :)

August 15, 2013 9:24 pm  
Blogger ::CIK LYNN:: said...

tahniah shar90 :) double rezeki tu...lynn pn tengah tunggu nk keja dgn kerajaan...yg swasta ni sementara je...

August 21, 2013 2:55 pm  
Blogger Cendol said...

ohhh tuanku lemon kerja sbg pembantu makmal ea?Tahniah atas kejayaan tuanku.selamat maju jaya

September 19, 2013 6:04 pm  
Blogger En Kentang Ubi said...

lapor diri 2 okt ke?

September 20, 2013 9:12 pm  
Blogger En Kentang Ubi said...

lapor diri 2 okt ke nanti?

September 20, 2013 9:13 pm  

Post a Comment


« Newer Posts | Older Post »
Superlemon
Lemon's Intro
Lemon's Stuff
Lemon's Entry
Lemon's Geng


Lemoneaters
↪Dashboard
If you wanna follow my Lemon Garden, click jew tau "Join this site" tuh


Lemontag
Haluu~ tinggalkan your hati here kay n poke lew tomey ♥ beat kat bawah tu... hee

Lemon Force
Untuk ke senarai bloglist Lemon Garden dan Entry Lemon yang lama
| shar90's list |

Archives