• Blue Lemonade Juice •
Aku Nak Cakap
Posted on Friday, 9 October 2015| ↱ 6 Insan tulis komen

Assalamualaikum.
Blh tahan lame xupdate... balas kunjungan pon tak,,, sori eh. Yang setia berkunjung sangatla berterima kasih,,, setia betul. Kah. Sori bhasakan diri sbg aku skrg sbb rase lebih matang. But still, im the shar90. ^^,

Sape brani ckp pasangan dia btul2 memahami diri dia?

Kejap nk gtau... biase seseorg tu akn ckp psgn phm dia ats dasar dan sbb dia dpt merasakan bhagia. Ye bhagia tu betul,,, tp bab nk ckp so dia memahai tu kne consider balik.

Biase kite tersalah konsep... terutama perempuan yg slalu set dlm kpla yg psgn dia mmg memahami dia. Sebenarnye peratusan utk saling memahami tu xde la tinggi mne,,, lelaki plak dh typical bkn jnis letak effort 100% even dia btul2 syg. yg bt dorg ni ckp "dia phm aku" ni sbb psgan dorg slalu ade disisi n slalu bersama xkira dlm bentuk medium ape skalipon.

Disebabkan slalu bersama n psgan slalu bt ap yg dia suke atau gemar... itu la yg bt dorg pikir "dia phm aku". Klu btul dia phm... knl kjp je dh blh blend... xperlu nk gtau ap kite suke ap kite x... xperlu explain psl diri masing2 pjg2. Baru btul2 memahami.

Ape yg tjd klu diphmkan btul2,,, dgn peratusan memahami dr segi logiknye yg rendah,,, ape yg sbtul2 nye trjd adlah satu konsep "accept the differences".

Accept the differences,,, satu konsep dgn kemampuan utk mengenali,,, menerima dan seterusnye adlah meraikan ap yg digemari pasangan... ni sbnrnye yg berlaku yg slalu "perempuan" salah tafsir.

Tapi.... even tu sbnrnye bkn konsep memahami yg sbnr benarnye... jgn ckp xblh bhagia plak. Konsep "accept the diff" pon blh bhagia... lg baik sbb ad effort utk saling mgenali n memahami dr 0.... lps ni jgn ckp si dia mmg dh "accpt the diff" plak dgn kyakinan 100%...ad byk lagi faktor... ni salah satu je.

Accept the differences jgk kite blh ckp sbg satu cara mengimplanisasi pemahaman mgenai psgan... implan sendri dlm hati memahami isi hati si dia.

Aku explore soal hati dlm2.... sbb bnde ni akn aku bwk n drive hidup m utk mase akn dtg. jgn pikir soal ni terlalu remeh sbb akn efek mase dpn tmsok la jejaskn kerjaya klu salah pilih. Aku pn dh byk dgr dr prempuan yg dia ckp prangai suami blh knl lps kawen je puncanye tafsiran awal yg salah,,, maklumla mse bcinta si dia ikut je ap nak. Kah. Kite cume ikhtiar n tawakal yg tentukn sume Allah.

Ni cuma pendapat aku... xperlu nk trime bulat2... klu psgn mmg ditakdirkan btul2 memahami btuah la. Sape nk claim si dia memahami ats dsr layanan baik pon ikut lew. .

Just jgn mudah tertipu. ^^
Bai~


6 Speaker (s) | Comment this entry ↷
Superlemon
Lemon's Intro
Lemon's Stuff
Lemon's Entry
Lemon's Geng


Lemoneaters
↪Dashboard
If you wanna follow my Lemon Garden, click jew tau "Join this site" tuh


Lemontag
Haluu~ tinggalkan your hati here kay n poke lew tomey ♥ beat kat bawah tu... hee

Lemon Force
Untuk ke senarai bloglist Lemon Garden dan Entry Lemon yang lama
| shar90's list |

Archives