• Blue Lemonade Juice •
Level 165. Supplication
Posted on Thursday, 14 March 2013| ↱ 24 Insan tulis komen

Assalamualaikum

Beberape taon lepas shar90 pernah try cari satu lagu nie, tapi gagal untuk menemuinya. Korang pernah jadi camni..? cari lagu yang kite nak tapi tak jumpe jumpe. Tak kire r cari pape pon, klu tak jumpe kompem rase nak cakap jerman [maki] je. Frustizionales gilew klu tak jumpe ape kita nak kan.

Satu lagi, klu korang perasan entri entri shar90 tak dimulai ngan pendahuluan ape lagi penghargaan atau dedikasi malah pendahuluan dudok kat tengah tengah entri cam skrang. Waa tak reti nak buat kate kate puitis bagi memulekan sidang entri. Kadang kadang susunan bahase shar90 pon cam tak boleh difahami. Tapi shar90 bukan pengkianat bahase... huhuu

Ok, siket siket entri ni mule lari dari niat asal. Shar90 cume nak satu lagu nie. Bile dengar rase cam something je. Rase cam SATU KETIBAAN YANG BESAR yang datang dari satu tempat yang jauh.





First time dengar dari citer Jejak Rasul 4 atau 5 taon lepas kot... ntah la.. lupe bile dengar pastu trus rase cam something... hee. Mungkin orang lain dah dengar lagu ni beratus kali tapi shar90 baru je dengar lagu ni full, sebelom ni sekerat sekerat je. 

Yeaaah~ tu je kot entri kali ni... memang takde perasaan nak update tapi klu jenguk blog blog member takde hal sangat.

sayonara...
Done_Lvl. 165




24 Comments:

Blogger Nurul Aisyah said...

tp saya ninja dan lanun :D not detektif :D

ohohoho....lagu ni dah pernah dgr la...nape? minat ke?

...............apa yg hebat sgt dgn result saya tuh? - . -" x main la ada C...klu dah namanya budak sains dpt C pun mcm dah gagal, B pun klu blh xnak lah...sbb kite nak kejar bukan stakat A tp A+!!!+ ...susahnya :'(

March 14, 2013 5:12 pm  
Blogger Nurul Aisyah said...

sami yusof mmg lagu dia sedap2 :)

March 14, 2013 5:13 pm  
Blogger trah zain said...

saya pun selalu alami bnda ni, punya la syok n suka kat lagu ni, tp xtau nak cari kat ne, lagi parah lau tak tau tajuk lagu apa...huhu... tapi tu citer zaman kecik, zaman buta IT, sekarang dah boleh,hehe

March 14, 2013 5:42 pm  
Blogger syahirah said...

eh bkn shar sorang je tau.
lagu ni pun lupa dlu.
bila dgr balik baru sedar lagu ni best

March 14, 2013 9:29 pm  
Blogger Dakara said...

akhirnye lepas btahun2 jumpe jugak ye lagu ni, heheee :D

pnah jugak kena mcm ni, sbb tak tahu tajuknye ape, lpas tu dah lame2 terdengar smula, ambik phone terus google dia punya lirik, lpas tu dpt tajuk, heheee :D

March 14, 2013 10:26 pm  
Blogger NIA SI DRUMSTICK said...

btol2..nia pon pnh jgak..selalu..smpai stress pk tajuk lagu..hahah
mcam lalu2 je kt kepale tp xdptningt.

March 14, 2013 10:54 pm  
Blogger faie mohamad said...

siyes best :) first time dgr pun dh tersukee.. hehe

March 14, 2013 11:27 pm  
Blogger Razfira said...

knape sy x boleh dnga ek? huhuhu

March 15, 2013 9:49 am  
Anonymous cex ah said...

sedap je telinga mendengar nye ......

March 15, 2013 7:25 pm  
Blogger Detective Fiqa said...

ehh. selalu dengar kalau jejak rasul tertimbul kat TV hahaha. :P
abg abg.
ade lagu tema dia pun best hehehe

March 15, 2013 9:49 pm  
Blogger sabella mohamad said...

laaa bella baru tahu tajuk dia tu . kehkeh . thanks ya !

March 16, 2013 11:11 am  
Blogger michelle De hunny said...

hahaha kan2 mencik bila cari sesuatu x jumpa2 -.-
mohon nyanyi sekerat dua?
tp sebelum ko nyanyi aku tutup telinga.hahaha :P
larikk

March 16, 2013 10:46 pm  
Blogger syafiqakarim said...

* dengar dengar

March 17, 2013 2:24 pm  
Blogger iAmCekbolat said...

oh lagu ni . sedap :)

perasan rentak dia ? best kan . bunyi dum dumm . macam berjuang

March 20, 2013 1:58 pm  
Blogger aku HaniAsyira said...

lagu ni best.. start lagu ni kot cari semua lagu sami yusuf.. =)

March 24, 2013 3:41 am  
Blogger 9n0L4 said...

lame tak jenguk org kg. hehe.

March 25, 2013 12:08 pm  
Blogger Nadratul Syazwana said...

Wuu, nad plak tak pernah lagi tengok cerita Jejak Rasul nih :c

March 26, 2013 6:39 pm  
Blogger ★ aIsyaH ★ said...

wah..tgok jejak rasul..mesti bestkn..hehe..sy nk tgok tp xt'tgok..sbb tv3 byk iklan dulu2..skrg xsgt kan..hehe..[oke lari tjok]

btw..nk try gk dgr lagu ape y tercri2 sgt tu..tp tenet slow la..suatu ari nnti sy try dgr yea..hee.. :)

March 30, 2013 12:22 am  
Blogger E'in said...

ein pun selalu kena mcm nie gak.. cari lagu lain, keluar lagu lain... hahah

March 30, 2013 12:03 pm  
Blogger ✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

lamaaaaaaaaaaaaaaaa puan eeiyss tak menjenguk ke blog teman2... moga ceria2 selalu.. im back! hehehhehe (^___^)

April 01, 2013 10:17 am  
Blogger Hafizah Alsa said...

sami yusuf ni.. bnyk koleksi dia.

April 01, 2013 8:33 pm  
Blogger dya bunga said...

pernah je.. sbb xthu tjuk lagu..hihi

April 02, 2013 3:05 pm  
Blogger shasha yacob said...

ohhh thank you encik shinichi, lagu ni dah lama gila aku carik, hang orang yng pertama jumpa lagu nih. haha sekarang asal ada iklan dekat tv alhijrah ada jak dengar bunyi lagu ni. bestkan, meremang bulu roma,

April 04, 2013 9:19 pm  
Blogger Cik Kay Jue said...

ckj pun pernah alami perkara cm tu.. best la lgu ni.. :) <3

May 03, 2013 8:22 pm  

Post a Comment


« Newer Posts | Older Post »
Superlemon
Lemon's Intro
Lemon's Stuff
Lemon's Entry
Lemon's Geng


Lemoneaters
↪Dashboard
If you wanna follow my Lemon Garden, click jew tau "Join this site" tuh


Lemontag
Haluu~ tinggalkan your hati here kay n poke lew tomey ♥ beat kat bawah tu... hee

Lemon Force
Untuk ke senarai bloglist Lemon Garden dan Entry Lemon yang lama
| shar90's list |

Archives