• Blue Lemonade Juice •
Pasti
Posted on Friday, 12 December 2014| ↱ 2 Insan tulis komen


Mengapa aku relakan hati dibiar pergi sedangkan aku selalu ingin memiliki ?
Hati. Bukan aku yang menjaganya lagi. Saat terserahnya pada yang lain, dia lah pemiliknya. Hati aku. Dia miliki.
Sungguh aku menjaga. Sungguh aku tak mahu terluka. Sungguh hati itu ingin bahagia.
Mimpi aku sepi. Tak semua indah. Tapi. Ada bahagia. Dalam bahagia ada derita.
Timbul curiga. Hargai. Aku ingin hati itu ternilai.
Mentari hati selalu menepi. Aku mahu hatiku kembali. Ruang kosong, aku mahu terisi, cahaya.

Aku mahu penyuluh. Aku mahu kamu dan hati itu tersatu. Aku perlu kamu sinari bahagia.
Aku pasti sang penjaga hati itu pasti kamu.
Sulit aku fahami diri. Mengapa engkau sebegini menjaganya ?
Teringin aku tuk kau mengubati. Sukar, aku tahu.
Hari-hari ku dibasahi hujan. Hujan dicurahi kamu.
Mengapa hati mu pada yang tak pasti ? Aku disini setia menanti meyambut hati puteri mu.

Aku ingin kau datang. Datang terisi cahaya. Bukan ruang sifar aku perlu.
Aku dengan kamu. Hati aku telah terserah. Hati mu terdimensi arahnya. Aku keliru. Setia?
Mungkin hati, cinta dan aku bukan yang paling sempurna engkau temui.
Walau begitu, aku sentiasa curah ada ku pada kamu saja.
Aku inginkan kamu. Penuhi aku. Lengkapi aku. Untuk aku rasa sempurna.
Aku mohon bawalah keharuman dalam aku.
Aku pasti. Pasti kamu pembawa bahagia bersemi. Aku nanti. Kamu




2 Comments:

Blogger Khairun Solehah said...

bermadah sungguh . haha

December 15, 2014 1:25 pm  
Blogger iAmCekbolat said...

dari puitis yg dimadahkan , dah single lettewww *jejoget*

December 18, 2014 10:21 pm  

Post a Comment


« Newer Posts | Older Post »
Superlemon
Lemon's Intro
Lemon's Stuff
Lemon's Entry
Lemon's Geng


Lemoneaters
↪Dashboard
If you wanna follow my Lemon Garden, click jew tau "Join this site" tuh


Lemontag
Haluu~ tinggalkan your hati here kay n poke lew tomey ♥ beat kat bawah tu... hee

Lemon Force
Untuk ke senarai bloglist Lemon Garden dan Entry Lemon yang lama
| shar90's list |

Archives