• Blue Lemonade Juice •
Level 161. Dalam Diri
Posted on Friday, 1 February 2013| ↱ 32 Insan tulis komen

Assalamualaikum

Shar90 ni dalam kategori ape agak nye..? Kolot..? Out a date..? No longer in style..? Old-fashioned..? Sebab shar90 taklah macam kebanyakkan orang skrang. Ade yang suke hangout, shopping, g tengok wayang, jalan-jalan dengan member. Shar90 lebih kepade watak yang pasif.

Secara kasarnye, shar90 tak berape gemar nak bergaul atau bersosial sangat. Tak bagos ke macam tu..? Bergaul dengan lelaki macam takde masalah n shar90 takkan ikot r ape yang dorang selalu buat. Biase r budak laki skrang kan, klu kuar macam-macam r aktiviti sampai ade yang balik pagi-pagi but not lelaki yang pakai name SHAR90. Tu tak kesah r kan, yang jadi masalah shar90 bile saye tak boleh join dengan perempuan sebenarnye.

Dulu langsung tak reti nak berkawan dengan perempuan. Klu ajak bercakap tu, shar90 macam robot. Kadang-kadang tak jawab pon ape yang member prempuan tanye. Satu lagi klu dengan prempuan saye takleh pandang muke dorang. Macam ade repelling kat muke prempuan nih. Bukan tu je, klu ade prempuan duk dekat-dekat kompem saye rase tak selesa. Shar90 lebih rela untuk bangun atau lebih selesa berdiri klu nak duk sebangku dengan prempuan. Malu ke tu?? 

Tu bukan satu-satunye masalah shar90. Klu shar90 takleh bergaul laki prempuan satu masalah tapi shar90 jugak agak anti bile tengok ade sekelompok manusia yang hangout laki prempuan bercampur. Klu nampak dorang nih, kompem shar90 memandang dengan slack tapi di dalam hati je macam pak cik- pak cik plak gaye shar90. Tapi tulah gaye shar90. Pade mate shar90 kebanyakkan gune atas dasar name KAWAN kite boleh bertepuk bertampar dengan sambil duduk macam nak bersanding padahal dorang bersuke-suke je n bukan ade komitmen untuk bersame selamenye. Tu satu hal, klu yang tahap bersayang-sayang dengan kawan yang dianggap family pon prob gak, walhal dengan family sendri pon tak gitu [i was but already changed coz it's not my style]. Klu laki prempuan campur sebab nak study ke, hal keje ke, tu lain citer r kan..?



Walaupon shar90 lebih gemar bersikap pasif dalam pergaulan, tak semesti shar90 dalam kategori BAIK pon. Ape yang shar90 buat dan luahkan bukan la satu kesempurnaan. Tapi ade sesetengah scoundrel mangkok nih cakap shar90 ni klu TAK SEMPURNA lah, igat PERFECT laa... siap dia PUUUIIHHH lagi. Klu orang lain tak sempurna, orang macam ni takyah cakap r tahap kesempurnaan dia. Tapi shar90 tak mintak makan dengan mak bapak dia pon.  Stakat muke terong macam luu nak PUUIIHHH waa, tak heran pon laa. Tak heran r klu shar90 SUPER ANTI dengan makhluk macam yang "eerrr" ni kan. Tengok muke ayam serama lagi baik kot, katek-katek dia pon comel je. Macam emo plak entry nih... hehee. But shar90 memang tak perfect, tak sempurna pon n hakikatnye waa hidup stakat nih memang tak mintak simpati dari orang macam kamu yep, scoundrel spitter xD.

Yang pasti shar90 pon manusia yang tak lari dari silap. Kadang-kadang kutok jugak orang xP. Kutok mane yang patot. Sebaik mane pon manusia tu kompem ade kekurangan dia sendiri, nak-nak shar90. Dalam dunia maya ni shar90 try berubah sikit supaya tak terlalu pasif tapi susah klu tak jadi diri sendri kan. Stakat ni OK lagi kot dengan member-member blogger yang kebanyakkannye memang prempuan dan bile dah jadi blogger rase macam lebih berani skit. Berjase jugak bloging ni kan..? hee


Kolot..? Out a date..? No longer in style..? Old-fashioned..? 
Jadi yang mane kategori shar90..?
Ade kebaikkan atau banyak buruk dari baik..?
entry panjang ade orang bace ke..?


Jaa nee.
Done_Lvl. 161




32 Comments:

Blogger Hanamiko Sakura said...

itu bermakna anda benci kepada perkara yaang jahil.. tahniah :)


p/s: df mcm mana pulak? hehe

February 01, 2013 1:27 am  
Blogger aNiss :):) said...

takpee. pasif untuk benda yang tak baik :D aktifkanlaa diri untuk perkara positif yaa ;)

February 01, 2013 2:21 am  
Blogger nadia farhana said...

pasif pada perkara yang boleh membawa ke arah tak baik itu bagus an :)

February 01, 2013 8:58 am  
Blogger maitimie said...

yg penting diri shar90 happy \^o^/

February 01, 2013 9:18 am  
Blogger arin cat said...

shar90>
pasif utk bende yg baik itu adalah sesuatu yg sgt sempurna xcetly .
no biggie.
pergaulan bebas spt bersembang dgn wanita yer bukan perkara negative bleh buatkan u very confident about urself n juga xketar lutut masa nk minx keje n kahwin :) x0x0

February 01, 2013 10:03 am  
Blogger gadismanja said...

wuut2 ,, uyoooo sharrrr ,, terkejut bace entry shar ,, selame ney kite2 je ,, now ,lebih meluas utk berkongsi bersama ,, haha ,, ape pon shar , u er good man ,, wahahha ,, n crazy man ,, hak3 ,, jgn mara ye timohhh ,, ngelok bodo je ,aku tak terima pongg whateverrrr ,, wahahhahaha

February 01, 2013 10:23 am  
Blogger nuyui a.k.a miss YUI said...

lain org lain caranya kan..

February 01, 2013 10:50 am  
Blogger michelle De hunny said...

blog mmg byk berjasa wa cakap lu.
ehh.. haha.
no one perfect pun.
nanti kalo terlebih dekat ngan pompuan susah pulak.
yang shar90 ni ok lettew.
untung la dia.. tetttt =D

February 01, 2013 12:26 pm  
Blogger نورعيم said...

xperlu dgr apa kata org. jd diri sendiri tu lebih baik :)

sy pn selalu dicop sombong sbb tak reti nk bergaul dgn org lain. tp xkisah pn. mulut org kita xleh tutup kan.

February 01, 2013 12:55 pm  
Blogger nik ros said...

sis pun tak suka nak bersosial dengan kwn lelaki ni. hal keje ok la.

February 01, 2013 3:43 pm  
Blogger Badrina Ibtisam said...

tulah kan... nk bergaul kena ada batasnya =')

um ok lah tu! untung isteri awk nnti! wkwk

February 01, 2013 6:45 pm  
Blogger Ain Riz said...

:)

February 01, 2013 7:04 pm  
Blogger sabella mohamad said...

eh bagus apeee sikap macam tu . takde maknanya kolot ke out a date kepe .susah nak jumpa lelaki macam ni skrg . ceceh *ayat bodek sebab tak dpt award* ;p

jom aa makan kepok XD

February 01, 2013 7:19 pm  
Blogger fadh leyanie said...

10 bintang untuk sikap cenggini..:D

February 01, 2013 8:59 pm  
Blogger Cik Yaya said...

yaya pon bukn jnis yg sosial sgt..kua hangout dgn kengkawan smua selalu,,xdela..selalu je sowng..tp xde la nk memncilkan dri..hehe..ade mbr ajk kua lau ble kua,kua,lau x,xdela..

pemalu jgk ni...ngeee ;p xkesa la owg kate kita old fshion ke hape ke,yg penting kita xkacau owg, xde skitkan ati org..perlu baik dgn smua org,.^_^

February 01, 2013 10:23 pm  
Blogger Dakara said...

rilek awak rilek hehe. mungkin orang akan kate kite kolot tapi kite lebih tahu diri kite yang sebenar. sy pun mcm tu, tak bergaul sgt dengan lelaki, kalau bercakap pun takut nak tengok muka haha.

mungkin ade je org kate sy kolot tapi sy peduli ape, sebab yang kolot tu lah yang akan membawa kebaikan pade kite tak gitu?

so teruskan sikap awak mcm tu sebab tak rugi pun jadi kolot :D

February 02, 2013 12:54 am  
Blogger fifie said...

Tak kisah lah apa orang fikir pasal awak shar, yang penting awak jaga batas pergaulan awak. Alhamdulilah sejuk perut ibu mengandung.

February 02, 2013 2:15 am  
Blogger -meeSUPERGIRL- said...

nak bergaul tak pe . tp bergaul dgn org2 yg positif . negatif tolak tepi :P

February 02, 2013 11:05 am  
Blogger I am Me said...

jemput join GA sy pulak! ^_^

http://sogoodyetsobad.blogspot.com/2013/02/first-birthday-giveaway-by-merah.html

February 02, 2013 5:07 pm  
Blogger Hafizah Elmasry said...

good. org yg duk bertepuk tampar laki pompuan tu lagi out date. Purba. time zaman jahilliah. kan?

February 02, 2013 11:34 pm  
Blogger Hanida Moss said...

baguslah elakkan perkara tak baik.. tapi kena jugak bercampur dgn orang, pilih yang betul :)

February 03, 2013 12:11 am  
Blogger NIA SI DRUMSTICK said...

Ok..nia bc Dr mula smpai habis tau..Jujur ni..haha..Jgn over friendly Sgt sudah..hehe..

February 03, 2013 12:36 am  
Blogger Sya Chot .. said...

lain orang lian caranya berkawankn..tapi sya stuju la dgn apa yang shar kata tu..manusia ni kadang kawan,tapi melebih2 mcm kawen *musahsab diri sya sndri gak ni..kalau laki perempuan,study ker,apa ker,tu tak pe la..:) suka entry ni..:)

February 03, 2013 11:01 pm  
Blogger aku HaniAsyira said...

bagus apa. tapi biasalah kan.. orang lain sebok2 pulak

February 03, 2013 11:05 pm  
Blogger E'in said...

erk, mcm terase sikit laa... :(

February 04, 2013 8:53 am  
Blogger ★ aIsyaH ★ said...

mereka y ter'over' bersosial tu sbnrnye y kolot..knp nk kembali ke zaman jahiliyah?kan..
Dalam islam kan dah ada garis panduan bersosial..ikot je la..bukan susah pun..

yer x?:)

Senyum je dekat org2 y ckp tah pape tu..i like this word,"kita mampu berdebat dgn 10 org y b'ilmu tp kita xkn mampu mengalahkan 1 org y jahil" .. [xsure la same ke x susun kata ayt nye,tp lbih kurg la..hrp fhm..] xD

February 04, 2013 2:12 pm  
Blogger teha said...

u just be urself . okee what.. hehe

February 04, 2013 3:09 pm  
Blogger izzati husna said...


satu soalan. adakah kamu suka pakai baju melayu full semasa sembahyang jumaat? .

haha! ni bukan outdated ni kategori calon suami.. haha minta pendapat sikit blog aku makin boring kan? cuba bagi idea nak update pasal apa :)

February 04, 2013 5:35 pm  
Blogger BlueiceButterfly said...

kadang-kadang perlu jugak pasif..pedulikan pandangan orang kalau apa yang kita buat tue betul..tak salah berusaha untuk jadi lebih baik dari yang tak berusaha langsung

February 04, 2013 10:07 pm  
Blogger Cik Kay Jue said...

wah semua perempuan yang komen ni shar90.. hehehe...

shar90 xleh nak join or x reti berkawan dengan perempuan? may be sebab shar90 x biasa kot...

bagi ckj kalau shar90 xleh nak duk or dekat-dekat dengan perempuan, itu mmg boleh dikatakan malu.. tapi lebih tepat lagi bagi ckj itu lebih kepda shar90 menjaga batas... secara rasa shar90 sedar or tak sedar.. bg ckj ia sesuatu yg positive... :)

yup.. ckj pun macam shar90 juga... tak senang tengok sekelompok laki n perempuan bertepuk tampar tanpa fikir batas antara laki n perempuan. bukan ke haram pegang org yg bukan muhrim? huh..
kalau bercampur sebab study or ad urusan tak pe... itu lain cerita..

shar90.. setiap manusia ni mana ada yang sempurna... mesti da kekurangn dan kelemahan... biar la orang lain nak mengata.. mulut diorang.... sedangkan mulut kita sendiri kita sush nak jaga kadang2 kan?

biar la kita dengan cara kita.. dengan style kita yang tersendri.. sebab inilah diri kita.. takkan kita nak berubah, nak keluh kesah ats sebab ada orang yang tak suka dengan cara kita? gembira n bahagialah jadi diri kita yang original.. tak payah nak sad.. ok..

last... bagi ckj shar90 dalam kategori lelaki limited edition... ssh n jarang nak jumpa lelaki yang berpewatakan macam shar90 ni sekarang.. kalau nak kata baik or buruk... ckj tak dpt nk nilai... sbab ckj tak nmpk... hehehe..

ok.. have a nice day shar90... gembira la jadi diri anda... maaf komen terlampau panjang.. >_<

February 11, 2013 1:32 pm  
Anonymous Siti Khadijah MN said...

bagus shar ;)

February 11, 2013 1:50 pm  
Blogger 9n0L4 said...

itu name nye soleh. hehe. shar budak baik. ;)

February 22, 2013 10:22 pm  

Post a Comment


« Newer Posts | Older Post »
Superlemon
Lemon's Intro
Lemon's Stuff
Lemon's Entry
Lemon's Geng


Lemoneaters
↪Dashboard
If you wanna follow my Lemon Garden, click jew tau "Join this site" tuh


Lemontag
Haluu~ tinggalkan your hati here kay n poke lew tomey ♥ beat kat bawah tu... hee

Lemon Force
Untuk ke senarai bloglist Lemon Garden dan Entry Lemon yang lama
| shar90's list |

Archives