• Blue Lemonade Juice •
Me-lah
Posted on Wednesday, 13 June 2012| ↱ 17 Insan tulis komen




Assalamualaikum...  huh. Makin lame makin xtau nak buat entry ape. Last-last rase nak britau pasal diri sendri. Ape kebaikkan n keburukkan shar90... hahahaaa. Entry ni mmg xde kene mengena dgn Euro 2012 atau Perang Dunia Ke 22 yang bakal berlaku... huehe. **perasan tak yang sekarang shar90 dah semakin kuat mengarut kearah 2020, jangan risau saye cume mengilew... hehee


Dah jom start. Saye, shar90 sbnarnya berbeza sedikit dalam dunia nyata. Dlm blog atau mane-mane laman sosial lain saye dikenali SHAR90. Dalam dunia sebenar saye dikenali sebagai Din [sharafuddin] dalam kalangan member. Zainal dalam kalangan mak-mak sedara atau sepupu yang jauh lebih tua & dikenali sebagai Abang dikalangan sepupu-sepupu yang umur hampir-hampir dengan saye [walaupon dorang mude atau tua skit]. Yang paling terkenal dalam kalangan gurl, saye dikenali sebagai Shara... huhuhuu. Nie name yang cikgu math saye kasi mase form 2. Pastu mase sem 2, lecturer eng. for specific ape ntah pakai balik name Shara... hehee. Femes plak name tu, setiap kali check kehadiran pakai name tu... huehe.


Ade yang bace lagi? kompem dah skip... hee. Saye ni tak suke sangat pergi tempat-tempat ramai orang yang sesak-sesak. Tak berape suke untuk bersosial... hahaa. Saye ni boleh dikatekan memilih kawan. Hey, igat senang nak cari member yang betol-betol boleh dipanggil "kawan"?? Kawan suke-suke memang ramai yang saye ade, yang nak tau kite dalam keadaan susah senang, memang payah nak cari. Saye ade beberape orang je member yang boleh dipanggl "kawan"... hehee.


Shar90 kawan dengan perempuan tapi Zainal atau Din tak kawan dengan perempuan... hahahaa. Tu fakta bagi insan bername Sharafuddin... hahahaa. Saye xreti nak bergaul dengan perempuan kat dunia sebenar nih. Janggal sangat, klu ade yang menyapa, kompem saye blur nak jawab ape. Saye dengan perempuan xleh campur... hehee. Tapi dalam blog ramai je member perempuan... hahahaa xP



Selain xleh kawan dengan gurl. Saye pon xsuke perkataan kapel n xsuke kapel hadir dalam hidup shar90. Yang ade cume bakal isteri atau bakal tunang je nanti. Bukan gurlfriend atau makwe yang shar90 nak, sebab sume tu macam bersifat sementara... hehehee. Ape kate kite pilih sesuatu yang kekal, tu ape yang saye pegang... ekekee xP. Lain orang lain rase kan... truskan ape yang kite rase baik... heheee.


Nak kapel lps kawen, boleh jatuh cinta hari-hari... hehhee

Bile dah sah barulah kuat ikatan tu, saye plak kompem akan setia dengan dia sorang... hehee. Soal rupa paras bukan kerja saye untuk mengukur. Kerja saye cume memberi, memberi dan trus memberi supaya dia trus merase... hehehee.  Tak salah kan... hee. Ape-ape pon nanti saye tetap akan layan manga, melukis n mewarne walaupon dah jadi Abi... hehee :D 


Harap terhasillah lukisan yang terindah, yang mane bukan lukisan dari tangan saye tapi lukisan kenangan yang terhasil daripade memori bersame "dia". I'm waiting for her... untuk hadir n trus kekal selamenyee... hee


OK last, shar90 pemalas, kebudakkan, xreti nak berdikari, ilmu cetek, mampu terbang n mudah blur. Blur masalah utame shar90, nak-nak mase berdepan dengan orang @ ade presentation. Otak jadi kosong n mudah mengarut... hahhaaa


Kay dah... tataa 





17 Comments:

Blogger ::CIK LYNN:: said...

yuhhu...sweetnya nama shara tu..hehe...

cik lynn suka part last tu...kotakn ya ntk isteri shar nti...hehe

June 13, 2012 9:07 pm  
Blogger gadismanja said...

hahahha ,, ouh yaa ,, sy kenal awk dgn nama sharafudin laa ,, hahaha ,, eh2 ,, bakal tunang ngn bakal isteri uh sy eh ??? hehehe ,, alololo ,, saje je guraw ,, chill laa ,, hehe ,, btw ,, semoga berjumpa bakal isteri n tunang tu ye ,, semoga kekal smpai ke jannah ,, aminn

June 13, 2012 9:28 pm  
Blogger aku HaniAsyira said...

selamat berkenalan.. keh2..

June 13, 2012 9:40 pm  
Blogger ♥e'in♥ said...

shara? mcm name pmpn.. kihkihkih

June 13, 2012 9:42 pm  
Blogger ~~oOpEt~~ said...

share? err

June 14, 2012 8:47 am  
Blogger CikMunBlogger said...

hehe . saya rasa nak kenal kenal lah dengan din dan zainal tu . haha :D

June 14, 2012 1:51 pm  
Blogger Cik Kay Jue said...

kita sama! yang perenggan kedua tu.. macam2 nama gelaran ada ... >_<

ckj pun tak suka g tempat rasa org.. huh... rimas tak selasa...

wah.. caya la shar90! pilih sesuatu yang kekal! >_< like this!

apa2 semoga happy sentiasa shar90.. :)

June 14, 2012 6:36 pm  
Blogger 9n0L4 said...

bagussssss. moge bertemu dgn si dia yg juga simpan hasrat bercinta lepas kawen. ;)

June 15, 2012 9:05 am  
Blogger Cik Penguin_Solehah said...

haha,pikr kearah 2020? Tak sbr nak tua lah tu=p.. Slmt berkenalan =3

June 15, 2012 4:28 pm  
Blogger Hani Shaa said...

sweet laa nama shara tu.. hehe...
moge shar90 bertemu bakal isteri n tunang tu ye (:

June 15, 2012 5:51 pm  
Blogger Dakara said...

hopefully juma dengan gadis idaman, jage btul btul tau bunga awak, jangan bagi kumbang lain amik, hehee :D

June 16, 2012 2:32 am  
Anonymous Outbound di malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

June 16, 2012 10:11 am  
Blogger syafiqakarim said...

mohon kenalkan ya.
kahkah err.klo berkenan mana2
cunakan cr terbaik utk dptkan nya

June 16, 2012 10:31 am  
Blogger Nurulee said...

Bukan semua orang nak couple lepas kawin. Hehe, bagus2 =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/my-birthday-on-this-year.html

June 16, 2012 12:51 pm  
Blogger Hanamiko Sakura said...

malu2 kucing lettew,, hehe.. btw, kita sama la.. saya ni jenis tak berapa nak bergaul dengan lelaki.. malas nak layan leh kunun-kununnye.. hehehe, tak mau ikhtilat ^^

anda ditag untuk join GA ni inche shara ;P
http://hanamiko-sakura.blogspot.com/2012/06/giveaway-birthday-giveaway-and-up-your.html

June 16, 2012 6:50 pm  
Blogger Hanamiko Sakura said...

oh! kita sama lah.. sep sikit ;p boleh jadi geng.. hihi..

btw inche shara.. anda di tag untuk join GA ni XD
http://hanamiko-sakura.blogspot.com/2012/06/giveaway-birthday-giveaway-and-up-your.html

June 16, 2012 6:54 pm  
Blogger Michelle Hopell said...

eh ada org singgah sini..
sy la tu heehhe
jom tengok bola :D

June 17, 2012 6:09 pm  

Post a Comment


« Newer Posts | Older Post »
Superlemon
Lemon's Intro
Lemon's Stuff
Lemon's Entry
Lemon's Geng


Lemoneaters
↪Dashboard
If you wanna follow my Lemon Garden, click jew tau "Join this site" tuh


Lemontag
Haluu~ tinggalkan your hati here kay n poke lew tomey ♥ beat kat bawah tu... hee

Lemon Force
Untuk ke senarai bloglist Lemon Garden dan Entry Lemon yang lama
| shar90's list |

Archives