• Blue Lemonade Juice •
Fav Footballers
Posted on Saturday, 9 June 2012| ↱ 11 Insan tulis komen



Assalamualaikum... woot... Musim bola daa, Euro2012... hee. Skrang gurl Malaysia pon dah minat bola kan, ye dok?? hehee. Shar90 xde r minat sangat bola tp klo tanye pape pasal bola insyaAllah blh jwb... hee. Saye minat bola sepak tp xsefanatik org lain. Kebanyakkan footballers sye kenal dari game Winning Eleven je... hahahaa. Jd sikit2 tu tau r, dorng main utk sape, kelab mane kan... hee xD


Macam saye ckp, sye xminat sngat bola... nak2 bola malaysia, maaf sbb xsupport negara sndri... huhuu. Luar negara minat plak... hahaa. Cara dorng main sngat berbeza. Tgok cara dorng dribbling... pergh. Mcm silap mate kot... hahaa. Kay dah, bukan nk ckp psal benda tu pon. Cume nk ckp team mane yg sye sokong n sape footballers kegemaran shar90, jom scroll bawah :)



Zlatan Ibarahimovic... Woooh.... My favoritos nih dr Sweden + Bosnia, jadi kali nih team yg shar90 sokong adalah Sweden... hahahaa. Ibra ni seteru Cristiano Ronaldo, sbb kebolehan dia setanding... gaya dribbling dia tiptop. Dia bukan timang bola je, siap gule2 getah pon dia blh timang, hebat kan... hahaa. Saje sokong Sweden walupon xkuat mane... kahkahkah



Fernando Torres... Spain, team no.2 yg shar90 sokong. Tp Torres xbrape menonjol FIFA2010. Villa plak yg tunjuk belang. Selain dia rmai lg sye minat dr Spain nih. Mcm Silva, Fabregas, Cassilas, Xabi, Raul Albiol n Sergio Ramos. Raul n Sergio DF je tp sye minat... hahaa
**DF bukan Detective Fiqa comel tu... hehee



Sape xkenal ini manusia, dh lew smart, pndai main bola plak tu. Dribbling dia menggagumkan. Sepakkan dia tepat walupon dr jarak jauh. Member dia yg sye minat Deco, rase2 dia xmain kali ni. Ni team no.3 sye sokong, Portugal... jyeah... hee



Robin van Persie... Tak tau nape minat dia... hahahaa. Klo control dia dlm PS smooth je rase tp dia slow skit... ekekeke. Ape2 pon dia pon top, pemain Arsenal... Netherlands no.4 dlm list... xD



Mesut Ozil, Germany + Turkey. Tapi dia wakil Jerman. Dia r yg gaduh dgn David Villa sbb Villa ckp sesuatu yg berkaitan agama. Ozil ni Islam, bagos dia nie... org kutuk agame tros dia pertahan walaupon ats padang... hehee. Tabik Ozil... Germany no.5... hahaa



Team last no.6, France. Dari team ni shar90 minat Frank Bilal Ribery [dah pernah g Mekah] sbb dia rajin atas padang kot... hehee.  

Ni lah team2 yg sye sokong kali ni n pemain bola sepak yg sye minat. Kebanyakkan dr dorng beragama Islam kecuali CR n Torres. Ibra plak ade tatu tp Islam, mazhab lain nih... hehehee. Kompem salah satu team2 sye pilih jd juare nanti... ekekee. Dlu mase taon 2004, sye sokong Greece mse lawan Portugal. Ramai yg sokong Portugal mase tu. Last2 Greece yg menang... kuaw3 xD

Kay dah... Sape yg korng minat dlm dunia bola sepak nih?? Team pilihan ade?? hukhukhuk... xD share lew :D





11 Comments:

Blogger 9n0L4 said...

holland pls. hee.

June 09, 2012 9:17 am  
Blogger Hanamiko Sakura said...

kira fanatik leh tu, tau skill diorang dan tau nama.. saya ni minat bola.. main pun sama.. tapi, nama2 pemain memang saya fail.. hihi, btw.. saya sokong mana2 yang best ^^ like poland malam td.. terbaik!! =)

June 09, 2012 10:13 am  
Blogger teha said...

eh , mn cr ? hahaha !

June 09, 2012 12:16 pm  
Blogger gadismanja said...

saya tak tahu pasal bola laa ,, tak bace entry je teruihh coment ,, ngee~

June 09, 2012 5:08 pm  
Blogger Dakara said...

sy tak minat bola, tapi kalau tertengok, lepas tu gol, sy pun jerit sekali, tak kiralah sape yang gol pun, hehheee :D

June 09, 2012 9:49 pm  
Blogger ~~oOpEt~~ said...

amboiii.. bola kemain :D

June 09, 2012 11:04 pm  
Blogger Cik Kay Jue said...

ckj tak minat bola... huhuhu...

June 10, 2012 12:17 am  
Blogger Fahz said...

makan BOLA tido BOLA.minum COCA COLA.ehh aku merepek ape nie??heheheh

June 10, 2012 7:18 pm  
Blogger ♥e'in♥ said...

e'in tak bape tahu pasal bola.. tp lau bf ajak teman tgk, i follow.. hehehe

June 11, 2012 11:30 am  
Blogger Hani Shaa said...

Hani tak minat bola, tapi kalau tengok, sokong je mane2 .. hehee

June 11, 2012 8:39 pm  
Anonymous Outbound di Malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

June 12, 2012 12:35 pm  

Post a Comment


« Newer Posts | Older Post »
Superlemon
Lemon's Intro
Lemon's Stuff
Lemon's Entry
Lemon's Geng


Lemoneaters
↪Dashboard
If you wanna follow my Lemon Garden, click jew tau "Join this site" tuh


Lemontag
Haluu~ tinggalkan your hati here kay n poke lew tomey ♥ beat kat bawah tu... hee

Lemon Force
Untuk ke senarai bloglist Lemon Garden dan Entry Lemon yang lama
| shar90's list |

Archives