• Blue Lemonade Juice •
Disebalik Lagu~
Posted on Tuesday, 15 May 2012| ↱ 36 Insan tulis komen


Assalamualaikum... Lamenye xupdate :). Entry kali ni mungkin ultimate bosan... ehehee. Nak tulis pasal lagu2 yg shar90 suke n sape yg sye igat disebalik lagu tu. Korng pon ade lagu yg disukai kan?? smbil2 tu mesti teringat kat seseorng kan :P. Bile dengar lagu yg kite suke kompem memori sesorng akn timbul same ade suke atau tak... ehehee


Your Mother
Bile dengar lagu ni kompem teringat kat mak, anugerah yg Allah bg kpd setiap anak, insan yg xde ganti :). My one n only <3 mak.

Menatap Matamu
"bagaikan bintang nun jauh disana terangi mlm yg semakin gelap"
Salah satu hobi saye, tgok bintang. Bile dengar lagu ni teringat lew kat bintang2 yg saye syg kat hati ni... ehehee. Salah satu bintang terkini di carta hati sye adalah adik tomey saye... hehee xD
love her <3


Lagu Cinta Untukmu
"inginku buat lagu cinta utkmu, agar kau blh cube rasa perasaan ku"
Hueh... Lagu ni hanye ade memori dgn lukisan jew. Dengar lagu ni rase je nk melukis... hehee. Klo blh nk ubah lirik biar jadi "inginku buat lukisan cinta utkmu, agar kau blh cuba rasa perasaan ku... ingnku buat lukiran cinta utkmu, agar kau blh cuba rasa perasaan ku"... hee... mood mengilew xD

Disaat Aku Mencintaimu

"berharap engkau jd kekasih hatiku"
Bile dengar lagu ni, teringat kat dia kat ats tu. Bukan sekadar lukisan ye tp dia lg cun... ehehee. Org yg sye pernah suke tp sekadar suke, xpernah jatuh hati kat dia tp skrng dah xrse mcm tu :). Dia terlalu lawa n shar90 sedar diri, xkan nk tackle org secantik ni. Dia ramah xmemilih kawan n sbb dia r sye buat twitter... hee


Aishiteru 
"entah penantianku takkan sia-sia"
Lagu ni plak teringat kat seseorng yg pndai ckp bahase nippon n pernah ckp suke kat shar90 tp dia xckp depan2. Dia britau kat member, blur gak mase mule2 member britau ade org besar suke kat shar90... hahaa. Besar sngat ke?? Ade dlm 100kg?? hee. Rupenya bukan besar tu tp besar lain. Dia graduasi Universiti Miyazaki Jepun dlm civil engineering... perghh... ahhaaa. Saye pon civil gak tp dr poli jew :(. Dia org pertama ckp sye unik. Dah la cun, cerdik plak tu. Dia tau yg sye xsuke n xreti mngorat smpai dia nk ajar sye mngorat. Dia slalu ckp yg dia masih ade tp sye asyik ulang ayat "org mcm sye xlayak utk cik". **sye panggil dia cik. Dia xsombong, slalu ajak sye main badminton tp xpernah sye ikot... hehee. Siap suruh call dia klo dtg kat daerah dia tp xpernah sye call... hee. Merak dan pipit, xkan same kan!? Sye sedar kat mane sye duduk. Last2 kitorng putus hubungan mcm tu jew... ahahaa. Rase2 tu lebih baik :)
tp kan nape dia slalu ade dlm igatan nih... am i miss her?? :(


Jangan Kau Lepas 
"izinkan aku berharap dirimu tuk kembali dan kembali dan kembali lagi"
Lagu ni xde memori sape2 pon tp best :). Bagi sape2 yg pergi tu, jgn r pegi lame2 ye... ahahaa. Tau2 r sape yg sye maksudkan tu ye... ahahaa :P

...........................................................................................................



Buat mase skarang lagu ni jew kite layan... ehehee xD

Kosong

Lagu ni sye tringat kat diri sendri. Kadang2 shar90 blh tukar ke mode blank, bile dah smpai level ni hati yg penyayang mmg akan berubah jd xde feel. Mcm Nii-san kat atas tu. Hari2 pon shar90 blank... ahahaa xP. Disebabkan hati xde feel ni lah ade org ke-2 yg ckp shar90 unik. Sbb blh lupekan sume bende dlm sekelip mate... huhuu **kejam nyee :(

Be Mine
"let me tell u that i love u n i never wanna wrong u"
Hehehee... lagu ni best gilew. Bile dengar suare dia, kite tau yg dia mengharap sngat kan. Bile dengar lagu ni mesti teringat kat sorng ni... ahahaa. Sbb sye suke pakse dia nyayi utk saye... ekekee :P
**jahat tak? XP

Carta Hati
"tp hati ini kuat mnyatakan kau terkini duduk di carta hati"
Lagu ni pon ade org nyayikan utk sye, org yg sme nyayi lagu be mine. Lagu ni +fav dia jd dia nyayikan lew utk sye skali...  dan +fav saye jugak... eheheee xD

Doaku Untukmu Sayang
"bahkan bila aku mati, ku kan berdoa pd ilahi tuk satukan kami di surga nanti"
Lagu ni buat sye teringat kat seseorng sbb dia yg bagi sye dengar lagu ni. Bile dengar lagu ni, kite akn rse walaupon kite syg mcm mane skali pon kat seseorng tu... xsemestinye kite akn memilikinya kat dunia ni :')


Kay tu jew ye... hehee. Klo tgok balik sume memori dgn prempuan jew yg shar90 ade... ahahaa. Maknenye shar90 straight walaupon xpernah bercintan dgn mane2 gurl... **insyaAllah akan datang dgn isteri :P
Rase mcm xbetol je entry kali nih... grrr xD
tumbuk kang xP
[ maceh kerane sudi bace smpai sini :) ]


Arigatou Gozaimasu :)
**intai skit :P



36 Comments:

Blogger sis92 said...

uwahh pd sis lagu mmg amat dkt di hati..
kdg dgr lagu pon dh boleh menangis ..
dan ada lagu yg bila sis dgr teros tutup psl tak suka haha
:D

May 15, 2012 4:04 pm  
Blogger aku HaniAsyira said...

jgn pegi lame2 mcm taw2 jer.. tape moga2 shar90 dpt bawak isteri tunjuk dekat kami..

adoi,, banyak betul lagu kenangan dia ei.. ish2..

May 15, 2012 4:19 pm  
Blogger gadismanja said...

haha ,, lagu2 ney mmg best laa ,, haha ,, shar , law lagu ikotpengalaman mmg byk ,, tp sy layan jiwang je ,, biase laa ,, nk tuliz pon tak terkira ,, yg pazty tdy jmpe bf ,dye main gitar ,, nyanyi laa pape ,, sy nanges tp sy tak tunjuk at dye ,, sy pandang tmpat lain je

May 15, 2012 8:10 pm  
Blogger AiSyA LiEzA said...

saya suka lagu first tu..XD y lain suka jugak... ^^V ekh.. saya xtau sgt sal lagu2.. tapi pernh dgr ^^V

May 15, 2012 8:26 pm  
Blogger Sarah Mohd Saleh said...

cntek lukisan.adek bradek ni mmg de bakat melukis...tp serius lagu tuh sue tgkap syahdu jer..

May 15, 2012 8:31 pm  
Blogger Syamira Yahya said...

wah disaatku mencintaimu la, hehe. ni lagu fav mase tengah lyn prasaan. .hehe
kosong & carta hati tringat mase jumpe najwa latif scre live aritu, die nyanyi lgu ni ^^
btw cntik lukisan, abng shar lukis ae? hee

May 15, 2012 10:10 pm  
Blogger ::CIK LYNN:: said...

waaa...melayan lgu jiwang ni...hehehe =p

May 16, 2012 8:58 am  
Blogger Hani Shaa said...

hehe ... layan lagu jiwang jew ... n yg sedap di dengar.. papepunn cntek lukisan shar :)

May 16, 2012 1:19 pm  
Blogger ciksengeh :D said...

jiwang nyew dieee ^^

May 16, 2012 4:20 pm  
Blogger LuVidA^^ said...

i like lgu cnta uk mu

May 16, 2012 8:15 pm  
Blogger babycomel said...

Yes, lagu-lagu memang bawak byk makna & cerita..
menatap matamu..

May 16, 2012 10:42 pm  
Blogger Iena Eliena said...

Assalammualaikum
singgah sini(^_~)
cik iena nk invite join 1st giveaway cik iena
jom terjah blog cik iena
http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html
tHanKs..

May 17, 2012 12:45 am  
Blogger teha said...

ehem ehem.. jiwang lagi nmpk.. hahaha !

May 17, 2012 3:27 pm  
Blogger teha said...

ehem ehem.. jiwang lg nmpk.. hahahaah !

May 17, 2012 3:28 pm  
Blogger ciksukaberangan said...

wa'alaikumussalam. taktahu nak komen apa.. macam jiwang pun ada. hhaha. tapi ada keistimewaan sndiri. melihat lagu dengan pandangan sndri. mnghayati lagu dgn cara sendiri... btw, lukisan lawa ^_^ peace yaww

May 17, 2012 6:37 pm  
Blogger Cik Kay Jue said...

wah2.. ade juga lagu yang shar90 suke ckj suke..

bestkan sesekali feeling dengan lagu2.. hehe..

insya Allah la shar90 ada jodoh shar90 ni... sabar je tunggu ea.. :)

May 17, 2012 9:04 pm  
Blogger ★ aIsyaH ★ said...

wah.. *yuna kata disetiap gmbr ada lagu tp entry ni kata setiap lagu ada cerita..^^

*semua lagu2 ni penah dgr xcept beberpa la cm lagu cinta untukmu,jgn kau lepas n be mine..y laen penah dgr..n semuanye best..*thumbs up

*doaku utkmu syg tu siap jdkn ringtone lg..tp skrg da tuka la..boring lagu y same je..:)

May 17, 2012 9:59 pm  
Blogger Rulita.park said...

weee lagu wali xixiixxi :D gue suka banget tuh lagu ^^ :D setiap lagu ada lirik yang berkesan, bagus bagus..
baik baik sayang-wali bagus juga tuh coba aja dengar.
mau kasih saran lagu2 bagus ni

*last child-seluruh nafas ini
*D-masiv-natural
*kerispatih-tak lekang oleh waktu
*kangen band-bintang 14

(hanya memberi saran wkwk ) :D

May 17, 2012 10:18 pm  
Blogger Zaza Ridzlan said...

comelnya lukisan pmpn tu..

May 18, 2012 1:04 pm  
Blogger -SUPERGIRL- said...

lagu anok itik lah paling best . haha

May 18, 2012 4:49 pm  
Blogger Hanamiko Sakura said...

amboi~ hihi..

May 18, 2012 9:07 pm  
Blogger Cik Penguin_Solehah said...

semua lagi best terutama lagu di saat aku mencintaimu.. Suka gila lagu ni sebab ada meaning tp tu dulu.. Sekarang ni ada beberapa yang solehah suka sangat=)..

1)Mahar cinta-devotees
#cuba hayati lirik dia^^
2)Dehearty-permata yang dicari
#suka chrous dia,semacam doa..
Jika dia bukan milikku,damaikan lah hati ku dengan ketetntuan mu =')

And ada lah berapa lagi yg best.. Apa2 pun music entertain me =)

May 19, 2012 12:45 am  
Blogger dear yayah said...

kinda interesting u relate these songs to something.. I have mine but don't know how to share.. ahaha.. gud entry bro ^^

May 19, 2012 1:21 am  
Blogger Badrina Ibtisam said...

Omg so sweet lah... :')

May 19, 2012 11:11 am  
Blogger gadismanja said...

@shar ,, haha ,, saje nk komen byk2 kali ,,kasi semak2 sikit kat sini ,, muahahhahaa ,, teroz kan ber"entry" .. i will support u every time ,, muehehhe

May 19, 2012 6:34 pm  
Blogger nana kamarul said...

ohmaiii, lukisan anda sangat cantik hokeyh! i loikeee~

May 19, 2012 7:25 pm  
Blogger Cik Puan Muda Umi said...

semua lagu memang best-best nih..hehe..;)

May 20, 2012 1:29 am  
Blogger Skylar said...

awak hensem, so awak deserve. juz yakin tak yakin je :)

nak seribu daya, tak nak seribu dalih ye dak :P

May 20, 2012 8:34 pm  
Blogger caliph shuriken said...

pnah bterus terang guna lagu aishiteru kt org yg sy suka tu ^^

May 21, 2012 6:03 am  
Blogger 9n0L4 said...

byknyeeeee lagu. rajin betul. ;)

May 21, 2012 3:37 pm  
Blogger Kesuma Angsana said...

lagu2 best...nice blog dik!

May 22, 2012 9:53 am  
Blogger Hanim Irsyad said...

sume lagi jiwang jew ney. hehe

May 22, 2012 12:16 pm  
Blogger Che Rosliza Che mat said...

follow sini...selamat kenal..

May 22, 2012 8:43 pm  
Blogger Eyra Meow said...

hoho , setiap lagu akan memberi makna :DD

May 23, 2012 9:30 am  
Blogger Michelle Hopell said...

I do leave my comment but no kisses
hihi~
follow u here :)

May 24, 2012 1:42 pm  
Blogger Michelle Hopell said...

I do leave my comment but no kisses
hihi~
follow u here :)

May 24, 2012 1:43 pm  

Post a Comment


« Newer Posts | Older Post »
Superlemon
Lemon's Intro
Lemon's Stuff
Lemon's Entry
Lemon's Geng


Lemoneaters
↪Dashboard
If you wanna follow my Lemon Garden, click jew tau "Join this site" tuh


Lemontag
Haluu~ tinggalkan your hati here kay n poke lew tomey ♥ beat kat bawah tu... hee

Lemon Force
Untuk ke senarai bloglist Lemon Garden dan Entry Lemon yang lama
| shar90's list |

Archives