• Blue Lemonade Juice •
Manga Aku Syok + My Pencil
Posted on Thursday, 15 March 2012| ↱ 27 Insan tulis komen

Assalamualaikum... Muahahaha~ Sebelum ape2, aku nk britau yg blog ni mmg slalu update pasal kartun... heee~. Kay jom mule, aku excited bace manga tadi. Manga no. 1 dunia beb. Manga ape lagi klo x naruto [mcm budak2]... hahahaa. Dari chapter 1 sampai chapter 578, satu pon aku xmiss bace... heheee. 


Woh~ best giler cter dia, budak2 xkan paham isi sebenar citer nih. Soal persahabatan yg kekal tanpa mengira watak baik atau jahat, pengorbanan sorng abang pd adik yg dia sayangi sampai sanggup bunuh puak sendiri demi keamanan. Soal guru2 yg amat prihatin pd sume anak murid. Setiap persoalan yg timbul dlm citer takkan terbongkar selagi xmakan mase setahun dua.


Masashi kishimoto akan buat pembace suspen sampai bertahun2, barulah dia rungkai persoalan yg timbul. Cth: knape itachi berubah dr sorng abang yg prihatin n dengar cakap mak ayah tibe2 berubah jd penjenayah, dekat2 3tahun baru tau sbb dia jd camtu.


Page terakhir minggu nih... itachi bersatu ngan sasuke lawan kabuto... syok nih... hehee. 

Tak sabar, kishimoto ni cume tau tinggal persoalan dan menjawab persoalan tu dengan persoalan jugak. Sebab tu r aku suke manga nih. Disebabkan aku minat aku try lukis watak2 yg aku suke dlm manga nih... scroll down jelah :P.
Perasan tak, itachi pakai mascara... hahaaa. Keburukkan lukisan kali ni amatlah dikesali, disebabkan hobi aku sketching... aku bedal je ler... muahahaaa. Ni pon lukisan yg lame, saje letak dlm entry kali nie. Duk tengok org melukis, kite nok gok... bhahahaa~ xP

Kay tu jew... nk kuar dah~ xD



27 Comments:

Blogger Detective Fiqa said...

cantiknyerrr. !! jatuh hati pd lukisan n model dia ^^ :D haaii <3

March 15, 2012 2:24 pm  
Blogger Misha Ieza said...

pandainya kamu lukis :)

March 15, 2012 2:48 pm  
Blogger miss Asysha ! said...

cewaaaa, pandai melukis rupa nya Shar90 a.k.a kak Dfiqa. hahaha xD

March 15, 2012 3:10 pm  
Blogger shar90 said...

@Detective Fiqa hahahaa... sape nk jawab dh ajtuh hati nih... hahaaa

March 15, 2012 3:29 pm  
Blogger shar90 said...

@Misha Ieza heheee... xde r,,, suke2 jew :)

March 15, 2012 3:30 pm  
Blogger shar90 said...

@miss Asysha ! bhahahaa... xpandai mane pon... kak dfiqa kamu lg pandai laa dik... hehee~~ XD

March 15, 2012 3:30 pm  
Blogger saya cello191 said...

smart la weh..

lau senget skit2, biasa r tu..
seni..heee~~

March 15, 2012 4:15 pm  
Blogger shar90 said...

@saya cello191 hahaaa... maseh byk2... senget dh xleh ejas... hehee

March 15, 2012 4:23 pm  
Blogger Detective Fiqa said...

ayooo tulahh :D aduhhh hensem ohh dia. :D hahaha tak boleh nak buat apa2

March 15, 2012 5:42 pm  
Blogger shar90 said...

@Detective Fiqa xleh wat ape2?? yelah tu... hehee

March 15, 2012 7:15 pm  
Blogger Nurul Aisyah said...

thanks...Shar90 :)

...............

wah...cantiknya..

March 15, 2012 7:48 pm  
Blogger Nurul Aisyah said...

hehehe...xpe...selalunya org yg minat melukis minat anime...heheheh

ckgu saya 26 tahun pun tgk one piece lagi...hahahahah

March 15, 2012 7:51 pm  
Blogger Nurul Aisyah said...

saya pun x tau lah smpai bila nak stop gilakan benda2 ni..hahaha suka blog ni..xpe..update pasal kartun ke..anime ke..xpe ..saya suka..sy suke!!! :))

March 15, 2012 7:52 pm  
Blogger Kidichi said...

lebih lawa dari lukisan aku.. =.=

March 15, 2012 9:16 pm  
Blogger gadismanja said...

cantik2 ,, :) lukisan itu 1 seni :P
gedik giler ayat den

March 15, 2012 9:23 pm  
Blogger Detective Fiqa said...

hahaha :D yeee :P susah kalau dh jatuh hati dgn itachi tuu :D hahaha

March 15, 2012 9:36 pm  
Blogger shar90 said...

@Nurul Aisyah hahahaa...maseh aisyah sbb sudi suke blog nih... hehehee

March 15, 2012 9:41 pm  
Blogger shar90 said...

@Kidichi o~ yekew... maaf laa... muahhaaa :P

March 15, 2012 9:42 pm  
Blogger shar90 said...

@gadismanja ahahha... btol tu,,, ade lg nak tambah... seni adalah cinta, cinta adalah seni... dengan ade kedua2nya make lengkaplah keajaiban... muahahahaa :P

March 15, 2012 9:43 pm  
Blogger shar90 said...

@Detective Fiqa hehee... mmg susah sbb itachi bukan pecinta wanita,,, sasuke pon same,,, dia xsuke prempuan... hahahaa

March 15, 2012 9:44 pm  
Blogger Atieqah Arr said...

Untongla pandai lukes anime. Saye try belaja dari 13 tahun untill now 17 tahun maseh tareti -,-

March 15, 2012 11:34 pm  
Blogger shar90 said...

@Atieqah Arr hehheee... xpe,,, nanti pandai laa tu... sye pon bukan reti sngat :)

March 16, 2012 12:46 am  
Blogger Cik Ungu said...

seyes awk lukis nih..???lawa nye....xnk komersialkn ke lukisan ni??hik3.... :D

March 16, 2012 4:58 pm  
Blogger Ieyra Ghani said...

lawanya lukisan dye :D
Sye pun minat lukisan tapi xcantik pun .

March 16, 2012 6:21 pm  
Blogger shar90 said...

@Cik Ungu seyes laa... nk komersial wat pe,,, ni copyright shonen jump... lukis suke2 je... hehehee

March 16, 2012 7:21 pm  
Blogger shar90 said...

@Ieyra Ghani hahaaa... xpe lukis je.. hahaa :)

March 16, 2012 7:22 pm  
Blogger Nurfatin said...

cantik . suka :D

October 19, 2012 1:54 pm  

Post a Comment


« Newer Posts | Older Post »
Superlemon
Lemon's Intro
Lemon's Stuff
Lemon's Entry
Lemon's Geng


Lemoneaters
↪Dashboard
If you wanna follow my Lemon Garden, click jew tau "Join this site" tuh


Lemontag
Haluu~ tinggalkan your hati here kay n poke lew tomey ♥ beat kat bawah tu... hee

Lemon Force
Untuk ke senarai bloglist Lemon Garden dan Entry Lemon yang lama
| shar90's list |

Archives