• Blue Lemonade Juice •
Aku Giler Nie
Posted on Saturday, 10 March 2012| ↱ 36 Insan tulis komen
Assalamualaikum. Nie pasal serangga plak, sebelom ni pasal seni je kan. Biase aku duk kate aku suke seni je. Skrang aku nk tunjuk ape yg aku gilerkan. Klo nak tau, aku xleh tgok labah2 yg comel. Aku mesti nak pegang, lagi besar lagi excited nak pegang tp risiko amat tinggi... hahaahaa.

Dalam sepupu sepapa aku, aku sorang je yg ade perangai giler nih. Orang lain sume lari bile nampak labah2. Bukan labah2 je aku suke, serangga exotic lain pon aku suke carik... hehee.

Pernah jumpa labah2 dinding yg besar tak!!? Yang besar tu. Hari tu aku jumpe dlm bilik mandi, sikit punyer besar. Memang besar, aku plak gatai tangan g tepis labah2 besar tu dgn tangan kosong. Dia xgigit pon, lepas tu aku rase sakit kat telapak tangan.

Aku pon belek tengok... arghhh~ ade 3 duri hitam tajam yg tertusuk kt jari aku. Sakit woo~. Duri2 tu dr labah2 tu r, duri dari kaki dia. Macam gambar kat bawah ney :D.
Kat bawah ni geng2 aku yg pernah ditangkap... hahaaa. Labah2 yang bawah skali, yg berbulu tu pernah gigit aku. Aku xserik, ade hati nak jd david ireland... hahahaaa. Xde laa, cume ni cara aku menghayati keindahan alam. But thru a wrong way... heheheee.
Tu jer... kbai xP


36 Comments:

Blogger Nurul Aisyah said...

wei....beraninya awak!!! x takut ke?
> . <

March 10, 2012 10:48 pm  
Blogger shar90 said...

@Nurul Aisyah dengan labah2 saye xpernah takot... heee *berlagak* :P

March 10, 2012 10:53 pm  
Blogger Nurul Aisyah said...

hahahaaahaha....jgn berlagak sgt...nnt dia gigit! haaaa...sekali dengan bisa dia skali...hoho

thanks awk sbb sokong saya :)

March 10, 2012 11:03 pm  
Blogger shar90 said...

@Nurul Aisyah hheeehee... saje je... mintak2 jgn gigit... hahaa

sye sokong awk sbb sye tau awk betol... hehee :)

March 10, 2012 11:05 pm  
Blogger Nurul Aisyah said...

haha...berani..berani gak..hati2 tau..

hehe terima kasih :)

March 10, 2012 11:12 pm  
Blogger shar90 said...

@Nurul Aisyah hahaa... sye mmg berhati2... klo tgok labah2 nih lain mcm, xusik... huk3

most welcum... hehee :D

March 10, 2012 11:14 pm  
Blogger Nurul Aisyah said...

eehhh...takut lah jugak rupanya..hehehe...kikiki..baik ngaku jelah x berani!! haha

nak jadi satu geng ke? hehe

March 10, 2012 11:20 pm  
Blogger shar90 said...

@Nurul Aisyah hehee... takut tu ade tp diatasi dengan minat... hueh

jom r geng,,, muahahaa xD

March 10, 2012 11:23 pm  
Blogger Nurul Aisyah said...

ceh..minat sgt..
nnt nak kerja kat mana? Zoo? hehehe

siapa kata x sudi...heheh :P

March 10, 2012 11:25 pm  
Blogger shar90 said...

@Nurul Aisyah hahaa... klo nk tahu, sye ade apply utk pegawai hidupan liar... huk3 :P

jyeah... geng geng... hahaa

March 10, 2012 11:27 pm  
Blogger ciksukaberangan said...

ni boleh buat fotografi macro ni. try la. hehe. bahaya sebenarnya minat macam ni. camnila, memandangkan minat awak mendalam sangat. apa kata awak buat research dulu tentang jenis labah2. jadi sebelum nak sentuh labah2 tu, awak boleh taw labah2 tu beracun ke tak. untuk safety kan. all the best dengan minat awak :)

March 10, 2012 11:29 pm  
Blogger Nurul Aisyah said...

ye ke??? kat mana tuh?

heheh best friend!! hi!! :))

March 10, 2012 11:30 pm  
Blogger shar90 said...

@ciksukaberangan hahahaa,,, saye tahu... tp info pasal serangga asia tenggara kurang kt tenet... heee xD

March 10, 2012 11:33 pm  
Blogger shar90 said...

@Nurul Aisyah dgn kerajaan je, tp xpanggil2 pon... hueh

orite... hehee

March 10, 2012 11:34 pm  
Blogger Detective Fiqa said...

hahaha dia dah jadi spiderman :D terbaik :D

::kamu dah jadi FBI diblog sy :)

March 10, 2012 11:53 pm  
Blogger shar90 said...

@Detective Fiqa klo laa blh jd,,, mmg sye org mlaysia pertama jd spiderman... huk3 :P

March 11, 2012 12:01 am  
Blogger Saya Disini said...

peminat serangga ke?

March 11, 2012 12:17 am  
Blogger shar90 said...

@Saya Disini boleh dikatekan laa... ehee XD

March 11, 2012 1:33 am  
Blogger gadismanja said...

mmg awk giler laa ,, naseb sy lelap awl ,, law tak mmg sy laa org 1st komen kap awk mmg betol2 giler lebih dri sy ,,hak3 ,, sy spider yg kecil tuh pon takut nak pgg ,, takut kene gigit ,,hak3

March 11, 2012 8:15 am  
Blogger shar90 said...

@gadismanja hahahaa... sye xgiler, minat sye yg giler... klo xcomel, sye xpegang gak... huehee :D

March 11, 2012 10:31 am  
Blogger Detective Fiqa said...

hahaha. tapi kan kita jugak dulu penah bela labah-labah :P

March 11, 2012 10:32 am  
Blogger shar90 said...

@Detective Fiqa yekew... hahaa... same r kite,,, klo nk bela sye kena tanam pokok ulam raja, sbb pokok ni supply makanan labah2... ade pokok ni, ade r mknan dia... heheee xD

March 11, 2012 10:48 am  
Blogger Detective Fiqa said...

hahaha yeke? serius df tak tau. haha. sebab dulu df pantang jumpa labah2. kalau jumpa tangkap msuk dlm bekas . makanan ? hhaha ntah apa df bagi sampai mati labah2 tu =.= sedih. pdhal dia comell kott =.=

March 11, 2012 11:25 am  
Blogger shar90 said...

adoi dfiqa,,, sian kt dia... hahaa,,, klo xde mknan sye xtangkap... xpon cari mknan kat lain... kasi kenyang... hehee

March 11, 2012 2:05 pm  
Blogger AiSyA LiEzA said...

^_^ alaa... saya buat peluk tido lagi labah .. hekhek.. :P

*ckp je lebih... sbnrnya takut.. grr*

March 11, 2012 5:33 pm  
Blogger shar90 said...

@AiSyA LiEzA puyooo... hebat nya dia... heheee xD

March 11, 2012 7:05 pm  
Blogger Detective Fiqa said...

tulaa. mase tu mana lahh sy tau makanan dia apa. haha :D nanti bagi kita satu ye :P comel2 tau haha

March 11, 2012 8:28 pm  
Blogger shar90 said...

@Detective Fiqa bhahaa... nanti sye tanam ulam raje laa... hihii... biasanya saye xtangkap terus,,, sye perhatikan dlu ape yg dia mkn, pastu baru leh letak dlm botol kaca... huk3 xD

March 11, 2012 8:36 pm  
Blogger Detective Fiqa said...

ohh mcm tu kah ? haha baru kita tau :D haha

March 11, 2012 9:10 pm  
Blogger shar90 said...

hahahaa... belaja dr yg pakar... huehee :P

March 11, 2012 9:19 pm  
Blogger Nurul Aisyah said...

hey...x update ke? :P

March 11, 2012 9:21 pm  
Blogger shar90 said...

@Nurul Aisyah dlm proses... ntah bile blh post... hehee :)

March 11, 2012 9:28 pm  
Blogger Nurul Aisyah said...

haha...cepat fikir apa nak tulis..

eceh...suke lah tu namanya masuk sekali :P

March 11, 2012 10:42 pm  
Blogger Detective Fiqa said...

ohh yela pro :P hahaha. eh eh sifu ek ? apa nak panggil ye ? :D

March 11, 2012 11:47 pm  
Blogger shar90 said...

@Nurul Aisyah hahaa,,, suke3... tp nk update ade masalah lah... adoi :(... huehe :)

March 12, 2012 1:15 am  
Blogger shar90 said...

@Detective Fiqa panggil je shishou... muahahaa :D

March 12, 2012 1:16 am  

Post a Comment


« Newer Posts | Older Post »
Superlemon
Lemon's Intro
Lemon's Stuff
Lemon's Entry
Lemon's Geng


Lemoneaters
↪Dashboard
If you wanna follow my Lemon Garden, click jew tau "Join this site" tuh


Lemontag
Haluu~ tinggalkan your hati here kay n poke lew tomey ♥ beat kat bawah tu... hee

Lemon Force
Untuk ke senarai bloglist Lemon Garden dan Entry Lemon yang lama
| shar90's list |

Archives