• Blue Lemonade Juice •
Ni Kes Konpius
Posted on Monday, 25 June 2012| ↱ 12 Insan tulis komen


Assalamualaikum... huhuu. Dah lame rasenya pegang status penanam anggur tegar. Kenape susah sangat nak dapat keje, nak-nak dalam sektor awam. Dah r mase apply haritu time pembekuan pengambilan. Isi SPA pon tak dapat-dapat pon. Nak sambung rase dah berkarat. Banyak plak kene urus nanti kang x(.


Dalam borang SPA, saye dah apply keje yang memang dalam bidang saye. Tapi, ade ke patot result tak melepasi syarat suruhanjaya. Yang lain haram takde pengambilan. Tak lame lepas tu kuar result lagi. Kali ni lepas plak syarat tu. Tapi, tak cakap plak ade temuduga ke ape. Langsung tak faham dengan SPA.


Yang tambah konpius. Tarikh tutup urusan dah lepas bulan Mei tapi result kuar bulan Jun. Ape sume tu?? huhuu. Makin lame makin tak faham. Last-last apply je ape yang ade, xkire minat ke tak. Grrrr.... tak faham.




Ade sape-sape yang faham ape maksud "TIDAK MELEPASI SYARAT SEMASA YG DITETAPKAN OLH SURUHANJAYA" dengan "MELEPASI SYARAT SEMASA YG DITETAPKAN OLH SURUHANJAYA", sedangkan xde senarai temuduga pon dibuat n nape ade 2 status dengan perbezaan tarikh sehari je??? huhuu.


Geram sangat sampai polis pon g mintak, padahal xminat. Penolong Pegawai JPAM pon mintak, pon xbrape minat [alergik dengan kawad :P]. Yang JPAM tu kene g kursus 7bulan baru dapat 1 ballock ke hape ntah kat bahu. Bagi student UMT plak, untung klu dorng masok SISPA [siswa siswi JPAM], abis study dapat pangkat Leftenan Muda. Tak yah pikir panjang boleh masok JPAM tros xD.


Takpe lah klu xde rezeki lagi dalam sektor awam. Hmm... ape-ape pon harap sangat dapat keje dengan sorang kontraktor nih. Dia dah amik salinan dip. dengan kad hijau skali. Dia nak carum KWSP utk saye n perbaharui kad hijau tu. Klu ade projek, dia akan panggil keje dengan dia. 


Harap dapat buat yang terbaik klu dapat keje. huhuu. Kontraktor ni nampak baik, dia JKKK Tanjung Pagar kat Dungun. Harap dia bos yang sporting, blh sekeh kapale dia [k jahat jap xP]. Saye xde pengalaman handle projek awam lagi nih, klu buat inspection kecik2 utk JKR tu ade r.


Doakan saye dapat keje ye... hehehee. Nak kutip pengalaman dulu. Mane tau, lain kali blh bukak syarikat kontraktor sendri nanti ke... bhahaaa **k berangan jap :P 


**SPA tetap mengelirukan n saye nak sangat dalam sektor awam... hehehee




Sayonara minna :D



12 Comments:

Blogger Hanamiko Sakura said...

SPA? saya memey tak faham.. hahahah.. btw, smoga shar dapat keje XD

June 25, 2012 6:30 pm  
Blogger 9n0L4 said...

sabor lah ye. pasti ade hikmahnya. keje la yg sementare dulu. bantai je keje pape pun. kate nak cari pengalaman. hehe.

June 25, 2012 10:04 pm  
Blogger Alynn Nyzaa said...

smoga cepat2 dpt keje..
meh join ni ^^

http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/06/giveaway-by-eiqa-ain.html

June 26, 2012 12:04 am  
Blogger Cik Kay Jue said...

huh.. payah juga ea.... semoga berjaya dapat kerja yang di idam kan.. >_<

June 26, 2012 1:11 am  
Blogger Michelle Hopell said...

alahai sabor aje la .. nanti dapat jugak la tu. buat la aduan rakyat hehehe :P
good luck taw taw taw~

June 26, 2012 10:23 am  
Blogger E'in said...

hari tu e'in terlepas temuduga SPA.. :(

June 26, 2012 2:18 pm  
Blogger ~~oOpEt~~ said...

hmm.. xtaw la spa nh.. pernah isi sekali ja :D time tggu panggilan belajar.. hehe

June 26, 2012 10:39 pm  
Blogger Dakara said...

hopefully nanti awak dapat keje, amin... :D

June 27, 2012 12:40 am  
Blogger JungRara said...

sabar je lah...saya pun dah dekat setahun tanam anggur

June 27, 2012 9:35 am  
Blogger Hani Shaa said...

SPA ? hmm da banyak kali mintak tapi x pernah dapat punn ... hehehe ...

InsyaALLAH .. ade rezeki shar nanti :)

June 28, 2012 12:22 pm  
Blogger Cik Penguin_Solehah said...

smga dpt kerja cpt lah atoq ye.. Nanti boleh blja kite=p

June 30, 2012 2:46 am  
Blogger eyjalukman said...

disebabkan tkde pngalaman lg , pun rasa pening tgk syarat SPA sume tu . hewhewhew

July 06, 2012 4:41 pm  

Post a Comment


« Newer Posts | Older Post »
Superlemon
Lemon's Intro
Lemon's Stuff
Lemon's Entry
Lemon's Geng


Lemoneaters
↪Dashboard
If you wanna follow my Lemon Garden, click jew tau "Join this site" tuh


Lemontag
Haluu~ tinggalkan your hati here kay n poke lew tomey ♥ beat kat bawah tu... hee

Lemon Force
Untuk ke senarai bloglist Lemon Garden dan Entry Lemon yang lama
| shar90's list |

Archives