• Blue Lemonade Juice •
Dalam Hati Tersoal
Posted on Sunday, 29 April 2012| ↱ 40 Insan tulis komen



Assalamualaikum... Kali ni nak buat entry soal hati. Soal hati tuan blog sendiri. Nak tau?? Selame hampir 22 taon tuan blog ni hidup, dia xpernah jatuh hati kat mane2 prempuan. Bukan sebab memilih, tp hati ni xpernah teringin untuk rase satu keajaiban yg bername cinta. Taktau ape tak kene... ehehee xP


Dalam sepupu sepape yg lahir 1990 cume ade 3 org je, cume saye sorng jew yg xde ape2 lagi. Sorng dh kawen, sorng lagi nk bertunang. Bile tgok org lain, senangnye manusia ni jatuh hati dan bercinta. Adekah cinta tu terlalu simple..?? Budak2 pon dah pandai. Yg bercinta tu, faham ke dia dgn erti cinta tu atau sekadar sayang biase..?? Sure ke dengan ape yg dia rase..?? Tapi nape bukan shar90..?? Mungkin saye kene rase dulu kan... eehee. Sumtimes rase jugak nk jatuh hati betol2. Tp last2 dushhh~ rase tu hilang mcm tu jew... ahahaaa. Taik ayam betol xD


Nak tunggu smpai seru kot. Takpe lah, mungkin ade hikmah Allah nk kasi. Stakat ni xpernah rase kecewa, sedih o sakit kat hati tu mungkin satu kelebihan... ehehee. Saye mmg lemah bab2 main prasaan. Satu lagi, shar90 slalu berwatak serius dlm dunia nyata, prempuan xpernah ditegur. Kawan sekelas pon xbrani tegur shar90 sbb muke xde feel... ahahaa xP


Hmm.. saye malas nk mencari. Klo dia "datang" n dah kompem berhak-kan shar90. Yang dtg mesti lew dr dunia nyata. Dunia maya ni xde komitmen... eheehee. Yg pasti saye shar90, seboleh bolehnye xkan benarkan satu gurisan pon yg terukir kat hati dia, yg terukir hanyalah bintang **bukan sbb yuna tp sbb shar90 mmg suke bintangsss~**. Saye akan hargai dia demi Allah utk dapat kerahmatan n keberkatan. Igat senang nk dpt sorng..?? ahahaaa


Klu bertexting ke, berchating ke, berskyping ke o ape2 jelah... sebolehnya xkan terkluar simbol ":(" atau ":'(". Paling teruk pon ":')" yg tu jew kuar. Saye nk dia slalu ":) atau :D". Dan kekal smpai bile2. Sape xnk berkekalan kan... ehehee. Satu lg, mendua xkan ade dlm kamus shar90. Dapat satu pon dah cukup bersyukur :).



**dr dulu teringin nk anak sulong prempuan, sbb sye xde adik bradik prempuan yg memblhkan sye sbg wali. jadi sbg ank kompem boleh... eheheee xP


Sayonaraa~ 





40 Comments:

Blogger gadismanja said...

muahahaha ,,luahan hati ,, btw,kita sama laa suke bintang ,, hahaha ,, nak anak gurl ,, hak3 ,, lagik2 ,, haha ,,tu laa ,malu2 kucing lagik ,,muahahhahaha ,, mungkin shar nak tggu bidadari kot kat alam kekal nnty .. insyaAllah .. hehehe ,,

pape pon bestfriend ,, muahahhahaa ,, aku gedik

April 29, 2012 7:01 pm  
Blogger Detective Fiqa said...

hmm :') huhuhuh setiap manusia dah ditetapkan jodohnya abg. fiqa harap abg dapat jodoh yg lebih baik :D hehehehe kakak fiqa tuuu hehehehe

April 29, 2012 9:54 pm  
Blogger aku HaniAsyira said...

all the best!! ada kena mengena ke?? keh2..

April 29, 2012 11:00 pm  
Blogger Cik Penguin_Solehah said...

sekarang ni ramai budak2 couple sebab ikut trend je.. Kalau tak couple nanti kene ejek,haha.. Maybe, Allah simpan hati kamu buat dia yang teristimewa,haha.. Sedih bila ingatkan balik arwah ayah Solehah tak dapat jadi wali Solehah =').. Senyum =)

April 30, 2012 2:19 am  
Blogger Hanamiko Sakura said...

cinta ALLAH adalah kekal abadi.. erm, dari kisah awak ni.. lebih baik bercinta lepas kawen.. kan sweet.. hehehe betul tak??


itu hanya pandangan saya je ;)

April 30, 2012 9:47 am  
Blogger shar90 said...

gadismanja ahahaaa,,, err... mmg sye nk mcm tu klo blh... ehehe

jyeah... we r bestfriend ... hee xD

April 30, 2012 11:24 am  
Blogger shar90 said...

Adik Fiqa ehehee... abg tau sbb tu abg tunggu.. adik ni.. sayang adik... xyah ckp akak adik tu... nanti masam plak muke... ehehee xP

**love u adik sangat2 tau.. ahahaa <3

April 30, 2012 11:25 am  
Blogger shar90 said...

aku HaniAsyira ahaahaa... ade kot... tp miss skit xP

April 30, 2012 11:26 am  
Blogger shar90 said...

Cik Penguin_Solehah hmm... insyaAllah, sye pon hrap mcm tu... ehehee... awk jgn lew sedih2 ye... :)

April 30, 2012 11:27 am  
Blogger shar90 said...

Hanamiko Sakura ehehee... ye betol... klo nk tau sye mmg dah lame teringin mcm tu... nk sruh mak cari lps tu bcinta r lepas kawen... ehehee

**pndangan awk same dgn sye :)

April 30, 2012 11:29 am  
Blogger Sarah Mohd Saleh said...

Ehhh owner blog ni laki ke pempuan? Ni bkn fiqa ke? Apsey mcm plek je xpena jth ati kt mne2 pempuan?erk

April 30, 2012 1:14 pm  
Blogger Hanamiko Sakura said...

:) bagus betul lah awak ni.. hehehe

April 30, 2012 2:31 pm  
Blogger Nurul Aisyah said...

yay! new post...sbnarnya nak komen malam semalam tp ugh..ada lak org nak guna laptop so x sempat la..hehehe

hmmmm sy x tau nak komen apa pasal ni..huhuhu sbb sy xnak fikir serius lagi pasal ni...what I know, study,study and study :P

pape pun carilah yg solehah yer..yg tutup aurat, baik budi pekerti..lemah lembut bila bercakap...pastu klu dia ketawa x terlebih2..huhu

April 30, 2012 2:54 pm  
Blogger Cik Kay Jue said...

wah2 begitu pula. tapi shar90 bertuah tau.. Allah tu masih perlihara shar90 daripada terjebak daripada maksiat.

Insya Allah kalau dah dia memang jodoh shar90, tak de sapa yang boleh rampas dia. ckj doakan apa yang shar90 impikan jadi kenyataan. good luck >_*

April 30, 2012 3:07 pm  
Blogger shar90 said...

Hanamiko Sakura ahahaa... xde r bagos sngat... eheee xP

April 30, 2012 3:57 pm  
Blogger shar90 said...

Sarah Mohd Saleh ehehee... yg ni lelaki... kadang2 fiqa dtg sini buat entry... ahahaa... adik saye tu... eheee xP

April 30, 2012 3:58 pm  
Blogger shar90 said...

Nurul Aisyah ehehee... xpe

aisyah mude lagi, study mmg utama... smpai mase nanti baru cari yee.. ehee

ahahaa... mcm tu lew sye nk cari.. ehee xD

April 30, 2012 4:00 pm  
Blogger shar90 said...

Cik Kay Jue heee... alhamdulillah stakat ni xpernah berdating... eheee... maceh ye ckj...saye hrap pon mcm tu.. hee xD

April 30, 2012 4:01 pm  
Blogger Nurul Aisyah said...

Shar..hehe..tau ler..

Shar...jom join segmen saya >///<

http://tiniersakura.blogspot.com/2012/04/segmen-blogwalking-dan-follow-by-nurul.html

April 30, 2012 4:57 pm  
Blogger ciksukaberangan said...

wa'alaikumussalam...

ouhh. da 22 da? baru tahu. heheh.
hhmm. cinta itu abstrak. lain orang lain pendapat. tapi satu pendapat yang sangat diyakini ramai, cinta sejati itu cinta kepada Allah dan Rasulullah :)

alhamdulillah Allah pelihara hati anda. beruntungnyeeee! alahai~ ni yang nak jeles XD

moga bertemu jodoh yang solehah :D aaamiin...dan mudah2han menjadi anak yang soleh ^^ aaamiin ^^,

April 30, 2012 6:15 pm  
Blogger syahirah said...

isy berani betul shar buat luahan hati kat sini ..
payah woo lelaki nak buat sesi luahan hati cenggini ..
jarang dgr lelaki buat mcm shar ni ..

'neway ,
it's okay la kalau xcouple sekarang ..
lagipun couple sblum nikah tu haram..
cinta lpas kawen tu insyaAllah cinta sejati & kekal abadi hingga ke syurga ..

klau da suka someone & da ready terus je hantar meminang..xpyah nak couple2 .. buat tambah dosa je

* alaa terpnjg pula komen ..
just my opinion ok

April 30, 2012 7:41 pm  
Blogger cahaya iman said...

untung sape dpt org cm kamu ni.. hehehe..

April 30, 2012 8:49 pm  
Blogger fArAh kUchEnGg said...

hohoo.. luah prasaan yea.. hek3.. btw, insyaAllah one day ade someone yg tlh Allah SWT ttpkn utk anda. so, la tahzan =jgnlah bersedih.. hehe.. doa je bnyk2, cinta ni perlukan usaha.. hehe.. :)

May 01, 2012 8:14 am  
Blogger Nurul Aisyah said...

oh..ok

May 01, 2012 4:17 pm  
Blogger -SUPERGIRL- said...

tak lme lg ad lah tuhhh .. hehe

May 01, 2012 9:05 pm  
Blogger Cik Penguin_Solehah said...

insyallah,tq =')... Btw,haha,oh tak pa,saje je add =P... Maaf menyusahkan-.-'

May 02, 2012 12:53 am  
Blogger Zaza Ridzlan said...

sabar2..hehe..akan ada juga nti =)

May 02, 2012 2:25 pm  
Blogger sis92 said...

alolo dh kes forever alone pulak..
takpe..jangan gopoh insyaallah pasti jumpa si dia yg terbaik :)

May 03, 2012 9:33 pm  
Blogger Syafiqah Othman said...

untung lagi orang yang tak pernah cinta sesama manusia.. tapi lagi menguntungkan bila kita mencintai pencipta lebih dari segala2nya~

May 04, 2012 1:40 pm  
Blogger ::CIK LYNN:: said...

insyaAllah...jodoh shar90 psti ada...mgkin masanya xsmpai lg kot...=)

May 06, 2012 5:10 am  
Blogger iema ツ said...

untunglah susah jatuh cinta . tak de la terlibat dengan cinta monyet and etc . haha :D

May 06, 2012 8:08 pm  
Blogger AiSyA LiEzA said...

hehehe..amin.smga dapat ank sulong girl..hehe.. ada jodoh xkemana.. =D

May 09, 2012 10:29 am  
Blogger AlyNn NyzAa said...

so sweet..moga dipertemukan dgn pilihan hati..insyaAllah :)

May 09, 2012 8:53 pm  
Blogger Iena Eliena said...

salam
singgah sini:)

jom join 1st giveaway by cik iena..
Busana Muslimah,Tudung Sulam Manik,Make Up Service & Domain + own domain email untuk dimenangi (^_~)
Hadiah untuk tempat pertama,kedua dan ketiga serta hadiah utk top referral & terdapat hadiah tambahan utk dimenangi..
http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html
tHaNks(^_~)

May 10, 2012 2:44 am  
Blogger teha said...

wah wah ! jiwang jugak rupe nye . hahaha !

May 10, 2012 11:11 am  
Blogger Badrina Ibtisam said...

Wahh bagus2.. Nnti akn ada juga bila smpai masanya :)

May 11, 2012 1:39 pm  
Blogger Syamira Yahya said...

mat jiwang ke? haha
insyaAllah kite sume akan jumpe jodoh masing2 cume x tahu cepat atau lambat. .hehe

May 14, 2012 11:05 pm  
Blogger ♥ Ain ♥ said...

allah dah tlis dalam diary kdpan hmbe dea kat "sane" .
i.allah adee ygg tngah tnggu awakk . cme belom smpai lgg mase tue :)

May 18, 2012 3:01 am  
Blogger Eyra Meow said...

:) insyaALLAH , ALLAH nak bagi kesempatan untuk mnjadi yg lbh baik sblum btemu org yg spatutnya :) aww ! wink2 .

May 23, 2012 9:32 am  
Blogger 9n0L4 said...

cari si dia yg anak sulung ppuan pun bolehhhhhh. :)

June 10, 2012 7:55 pm  

Post a Comment


« Newer Posts | Older Post »
Superlemon
Lemon's Intro
Lemon's Stuff
Lemon's Entry
Lemon's Geng


Lemoneaters
↪Dashboard
If you wanna follow my Lemon Garden, click jew tau "Join this site" tuh


Lemontag
Haluu~ tinggalkan your hati here kay n poke lew tomey ♥ beat kat bawah tu... hee

Lemon Force
Untuk ke senarai bloglist Lemon Garden dan Entry Lemon yang lama
| shar90's list |

Archives