• Blue Lemonade Juice •
Gosho Aoyama Wanna Be xP
Posted on Tuesday, 13 March 2012| ↱ 28 Insan tulis komen
Assalamualaikum. Elloo... Hari ni nak cilok gosho aoyama punya artwork. Ni pon sbb D. Fiqa yang suruh buat. Nak tak nak, kite buat je setakat mampu kan. Kene buat ape!!!? Kene lukis conan edogawa ler... huehe. Sbg copycat amatur, hasil dia xsecomel n xsekemas sensei aoyama. 


Dengan berpandukan cover manga detekti conan, make terhasil lah detektif conan cilok versi shar90. Lukis pon 2 gambar je, xbanyak sbb xtahu lg konsep lukisan gosho aoyama. Nampak mcm simple tp sbnarnya susah... tabik pada yg pandai lukis detektif conan. Tengok r kat bh ni :).


Yang ni mmg xjadi, main hentam jer [part rambut hampeh :(... zooom sini :)]
Yang ni cover manga detektif conan dlm file terjemahan simbol2 :) [muke patot bulat lagi.... zoom sini plak :)]




 Arigou gozaimasu~


28 Comments:

Blogger Nurul Aisyah said...

wah!! XD

March 13, 2012 12:35 pm  
Blogger Nurul Aisyah said...

ok lah tu..ada gak rupa conan :)

rindunya nak melukis...saya ni dah lama x melukis based on lukisan orang...hahaha

ingat saya x pandai melukis ker..haha :P

March 13, 2012 12:37 pm  
Blogger shar90 said...

@Nurul Aisyah hahaaa... yekew... mane ade kate awk xpandai,,, awk pndai lukis sye tau... org suke anime mesti suke lukis... hihiihii xP

March 13, 2012 12:43 pm  
Blogger Detective Fiqa said...

wahhhh lawanyerr. serius suka hahaha :D cantik sgt2 dari sy punyer =.=

March 13, 2012 12:46 pm  
Blogger gadismanja said...

hahahaha ,, same erkk entry kite ,, awk dfiqa suroh ,,sye lak syamira suroh ,,huahaha,, sye lg best buat dlm keadaan kelam kabut n tataw pe2 ,, haha

March 13, 2012 12:48 pm  
Blogger shar90 said...

@Detective Fiqa heheehe... yeker... hancosh ade r... sye xbiase lukis dia... hahaa

March 13, 2012 12:50 pm  
Blogger shar90 said...

@gadismanja hahaaa... klo cex ah tumpu lagi mesti cantek kan... heheee

March 13, 2012 12:51 pm  
Blogger gadismanja said...

@shar .. takde laa tuh ,, sy mlz laa nak lukis2 ney lagi ,, ckop laa mase kecik2 dulu ,, abg sy rety lukis gmbar goku n yg dlm cerita dragon ball tuh ,, hahhaa ,, walaupon dye lukis tak jadi,tp smart ,,

March 13, 2012 1:01 pm  
Blogger syahirah said...

pergghh smartnye ..
ada bakat melukis

March 13, 2012 1:09 pm  
Blogger shar90 said...

@gadismanja hahahaa... pulak dah... sye pon suke lukis goku mase kecik2 dlu... hehee

March 13, 2012 1:13 pm  
Blogger shar90 said...

@syahirah hahahaa... xde r... suke2 je... tp maseh syah :)

March 13, 2012 1:14 pm  
Blogger syahirah said...

bila nak colour ? mesti lawa.

March 13, 2012 1:20 pm  
Blogger shar90 said...

@syahirah hahaa... xtau lg... kene cari kaler yg sesuai dlu baru blh kalerkan... hihihii

March 13, 2012 1:24 pm  
Blogger Detective Fiqa said...

eleehh hahaha. dah dah lawa dahh :P cantik sgt2 :P hahaha

March 13, 2012 1:26 pm  
Blogger shar90 said...

@Detective Fiqa ade pape ke puji lebih2 ney... muahahaaa :P

March 13, 2012 1:29 pm  
Blogger syahirah said...

ada la tu .. [ kening double jerk ]

March 13, 2012 1:35 pm  
Blogger shar90 said...

@syahirah mmg ade,,, cilok kaler yg dah sip... hehee :)

March 13, 2012 1:39 pm  
Blogger Detective Fiqa said...

hahaha. puji lebih lebih pun salah >.< takpelaah

March 13, 2012 2:30 pm  
Blogger shar90 said...

@Detective Fiqa alaa... jgn r majuk... huehehee xD

March 13, 2012 2:44 pm  
Blogger Gadis mutiara_Solehah said...

awesomenya lukisan conan yang bwh sekali tu.. Ok,jeles,sb saya tngn kayu=.='

March 13, 2012 3:09 pm  
Blogger shar90 said...

@Gadis mutiara_Solehah ade plak camtu... heheehe... tangan awk bukan kayu... hehee

March 13, 2012 3:21 pm  
Blogger syahirah said...

waiting .

March 13, 2012 6:18 pm  
Blogger Detective Fiqa said...

tak ngajuk pun :P

March 13, 2012 6:19 pm  
Blogger shar90 said...

@syahirah alahai xtahu bile nk buat.. eheee

March 13, 2012 8:22 pm  
Blogger shar90 said...

@Detective Fiqa hahaa... hati kate lain :P
huehee

March 13, 2012 8:22 pm  
Blogger Detective Fiqa said...

tak tak. hati kata same dgn apa yg nak dikata :P

March 13, 2012 8:56 pm  
Blogger shar90 said...

@Detective Fiqa muahahaa... tough gurl... hehee xD

March 13, 2012 9:36 pm  
Anonymous Anonymous said...

Saya pandai lukis gambar korea

January 01, 2014 12:24 pm  

Post a Comment


« Newer Posts | Older Post »
Superlemon
Lemon's Intro
Lemon's Stuff
Lemon's Entry
Lemon's Geng


Lemoneaters
↪Dashboard
If you wanna follow my Lemon Garden, click jew tau "Join this site" tuh


Lemontag
Haluu~ tinggalkan your hati here kay n poke lew tomey ♥ beat kat bawah tu... hee

Lemon Force
Untuk ke senarai bloglist Lemon Garden dan Entry Lemon yang lama
| shar90's list |

Archives